Gå til hovedinnhold Gå til søk

Vi har fått en avbestilling og har et sjøhus ledig fra 18 – 21 juli 🙂 Om du skulle ha lyst til å tilbringe noen dager i med hvilepuls i nydelig natur på vakre Kvarøy.

Når du besøker Kvarøy er det en fantastisk mulighet til å nyte tid ute i det FRI

Vi har satt opp turvettregler slik at alle våre gjester kan nyte naturen hver gang de kommer tilbake på samme vis som da de var her sist.

TURVETTREGLER

 

SETT INGEN SPOR

Unngå å sette merker i naturen som varder, teltringer og lignende. La dem som kommer etter deg få en like fin opplevelse som deg.

 

FØLG STIEN OG UNNGÅ AT NYE STIER ETABLERES

 

KAST AVFALLET I SØPPELBØTTA

Er du i et område der dette ikke finnes, må du selv ta med avfallet til egnet mottak. I tillegg ønsker vi at alle som har mulighet til å ta med seg en ekstra pose strandsøppel fra sin tur i vår skjønne skjærgård gjør nettopp det.

 

BRUK ETABLERTE TOALETTER

Om så ikke er mulig, gjør ditt i sjøen, eller grav et hull i bakken. Unngå bruk av våtservietter grunnet lang nedbrytningstid.

 

RESPEKTER PRIVAT EIENDOM

Her i Lurøy Kommune er all utmark privateid, så all ferdsel i utmark skjer på en grunneiers land. Det er ikke tillatt å telte i utmark nærmere enn 150 meter fra bebodd hus eller hytte. Telting på innmark er kun etter avtale med grunneier.

 

VIS HENSYN I TRAFIKKEN

Veiene er smale, og selv om det ikke er så mange brukere vil vi minne deg på å vise hensyn. Hold god avstand ved forbikjørsel av syklister, og vær særlig oppmerksom på våre små syklister som ikke er så vant i trafikken.

 

BÅLFORBUD

I sommerhalvåret er det generelt forbud mot bålbrenning og bruk av åpen ild. Bruk etablerte bålplasser og forviss deg om at det ikke er risiko for brann.

 

VIS RESPEKT FOR DYR OG DYRELIV

Unngå unødig forstyrrelse for alle dyr, og hold fornuftig avstand. Husk båndtvang for hunder som er ekstra viktig i hekketiden. Hold avstand til fuglereir slik at du ikke forstyrrer ruging eller sårbare kyllinger i nærheten.