Gå til hovedinnhold Gå til søk

Toppturer

Hestmannen
571 m.o.h.

Fra sjøhusene ser du rett mot den mektige Hestmannen bader i midnattssol på sommer kvelden. Fra Kvarøy er det ca. et kvarter med båt til havna sør på Hestmona med gjesteplass for båt. På veien fra havna finner du merking mot Hestmannen og til stien mot toppen. Stien følger en gammel taubane mesteparten av stigningen, mens de siste høydemetrene er en bratt sti som krever litt klyving helt i slutten før du når toppen. Dette er en litt krevende tur sti som passer best for store barn og voksne, men det er absolutt verdt det når man kommer opp til toppen og for nyte utsikten.

Lurøyfjellet
685 m.o.h

Dette er fjelltoppen for alle. Turen starter fra Kvarøy med båt til Torshavn restaurant på Lurøy der man går på veien mot skolen på Lurøy. I krysset nært skolen tar man til venstre før man finner stien godt merket fra hovedveien. Stien mot toppen er tydelig merket og lett å gå for store og små. På toppen finnes det en retningsveiviser som peker mot de fleste fjelltoppene på Helgeland. Her kan du se til Svartisen, Okstindan, De syvsøstre, og Træna. På tilbaketuren anbefales det med et stopp på Torshavn for en forfriskning eller en god middag før du hopper i båten tilbake til Kvarøy.

Rødøyløva
443 m.o.h.

Med båt starter turen til den fine havna ved Klokkergården. Fra Klokkergården er det noen få meter langs veien til stien mot steintrappa som tar deg opp til den mektige Rødøyløva. Trappen er laget av stein av sherpaer fra Nepal og svinger seg lett og lekent opp mot toppen. Stigningen er jevn og litt bratt mot toppen, men er en fin utfordring for store og små. Stien er godt merket og man velger selv om man vil nyte utsikten utover havet, eller kjenne på magesuget helt på kanten av Rødøyløva med sine 400meter rett ned i havet.

Om du ikke farter rundt i båt selv er det er fint alternativ å reise til og fra Rødøy med hurtigbåten NEX. Den går 07:40 fra Kvarøy mot Rødøy, og 18:55 fra Rødøy tilbake til Kvarøy.