Gå til hovedinnhold Gå til søk

Vi har fått en avbestilling og har et sjøhus ledig fra 18 – 21 juli 🙂 Om du skulle ha lyst til å tilbringe noen dager i med hvilepuls i nydelig natur på vakre Kvarøy.

Bærekraft for oss er

Kyst for Kommende Generasjoner

Her er noen beviste valg vi gjør for å jobbe med miljø og bærekraft i lokalsamfunnet:

-Fordi det er bra for miljøet, ønsker vi at det skal lønne seg for deg å bli en natt til. Derfor har vi satt ned prisen på natt to, natt tre, natt fire, opptil en hel uke om du vil!

-Vi jobber aktivt med å skape naturlige aktiviteter for deg slik at du kan kose deg en dag til på Kvarøy.

-Vi støtter vårt lokale næringsliv ved å kjøpe varer og tjenester fra lokale leverandører. Gjennom et nært samarbeid påvirker vi våre nabobedrifter til å føre varer med mindre miljøavtrykk.

-Vi ønsker å bidra til beskyttelse av marine liv gjennom å dele gi informasjon til gjestene om hvordan de kan fiske på en ansvarlig måte.

-Vi leier ut sykler og trillebårer til våre gjestene å utforske området og redusere deres karbonavtrykk når de utforsker Kvarøy.

-Vi anbefaler å reise med vårt kollektive kyst rutenett, nemlig de lokale og regionale hurtigbåtene. Og vi gir deg gjerne lokal hjelp til å se på din reiseplan.

-Vi støtter lokale veldedighetsorganisasjoner eller gode lokale ideer som bygger oppunder god ferdsel i naturen.

 

Våre konkrete mål og tiltak for 2023

– Vi jobber for tiden mot en Miljøfyrtårnsertifisering, og har satt oss mål å bli ferdig sertifisert i februar 2023.

-Vi skal i samarbeid med vår lokale dagligvarehandel finne en miljømerket håndsåpe og aktivt lete etter miljømerkede  renholdsmiddler til å erstatte minst to produkter i 2023.

-Vi ønsker at vår gjester får tilgang til sortering av mest mulig avfall når de besøker oss. Så vi har satt oss et mål om å øke sorteringsgraden med 10% for vært år framover.

-Vi har et mål om å bedre egen helse og en bedre fysisk jobbhverdag. Derfor har alle ansatte en time i uken til fysisk aktivitet i arbeidstiden til egen fysisk aktivitet

-Vi støtter opp rundt bærekraftig fiske ved gi våre gjester kunnskap om artsfiske, det å fiske en av hver art i stede for å fiske mange av kun en sort. For å fremme denne typen fiske skal vi lage informasjonsmateriell til våre gjester som går på minstemål, fredede arter, de fiskbare artenes levesett, hva de spiser, og hva du kan lokke de med.

 

 

Vi har laget miljøsymbol for å fremheve noen av våre aktiviteter fordi det er en tur som har minimal påvirkning på miljøet og naturen du elsker å ferdes i.

Vi ønsker å fremheve gode aktiviteter med omtanke for omgivelsene våre, og tenker mye på å redusere utslipp når vi bruker naturen slik at den vil bevares til våre komne generasjoner.

Resultater 2023

Her legger vi fortløpende ut de målene vi har klart så langt

-Vi har gjort det enklere for våre gjester å sortere avfall ved å innføre en avfallssorterings rutine i vår gjesteperm. Og vi har økt sorteringsgraden med å tilføye en egen beholder for papir, kartong, og papp på stedet hos oss.

-For å redusere avfall finner du vi et utvalg  gjenbrukbare kopper og fat som du kan ta med ut på tur i våre sjøhus.